ADANA / SEYHAN - Orhan Çobanoğlu Anadolu Lisesi

Orahan Çobanoğlu

Hayırsever Orhan Çobanoğlu

Hayırsever Orhan Çobanoğlu: 1920 Yılında İstanbul Sarıyer'de doğdu. Seniha ve Ferit ÇOBANOĞLU'NUN iki evladının en küçüğüdür. Çocukluk yılları İstanbul ve babasının memuriyeti nedeniyle Anadolu'nun muhtelif illerinde geçti. İlköğretimine Anadolu'da başladı,1932 yılında İstanbul Gaziosman İlkokulunda tamamlandı aynı yıl İstanbul Kadıköy ortaokuluna girerek 1935 yılında mezun oldu. Lise öğrenimini Haydarpaşa Lisesinde yaptıktan sonra 1938 yılında İstanbul Yüksek Mühendis Mektebine girdi.1944 de bu okulun İnşaat Mühendisliği Yol ve Köprü Yapımı bölümünde mezun oldu.1953 yılında merhum şükran ÇOBANOĞLU ile İstanbul'da evlendi.
          1958 yılında aldığı işler nedeniyle Adana'ya geldi ve bu yıldan sonra Adana'ya yerleşerek iş hayatını burada sürdürdü. Çok dürüst, çalışkan ve prensiplerine sıkı sıkıya bağlı bir kişiliği olan Orhan ÇOBANOĞLU Mühendis ve Müteahhit olarak memleketimize pek çok eser kazandırmıştır.1975 yılı Ağustos ayında şeker hastalığından dolayı gözlerinde kanama olduğu için iş hayatından çekildi. 1978 yılında eşini kaybettikten sonra sağlığı biraz daha bozuldu eskiden beri Milli Eğitim Kurumlarına ilgi duyan bir kişi olup; 20.01.1983 günü para ve mal varlığının çok büyük bir kısmını Milli Eğitim Bakanlığı Vakfına bağışlanmıştır.

O´NU RAHMETLE ANIYORUZ.

Yayın: 14.12.2012 - Güncelleme: 17.03.2022 12:30 - Görüntülenme: 2271