ADANA / SEYHAN - Orhan Çobanoğlu Anadolu Lisesi

Temel Afet Bilinci Oluşturma

Ülke olarak acı tecrübelerle öğrendiğimiz afetle mücadeleyi, artık bu acıları yaşamadan öğenmek ve öğretmek amacıyla okulumuzda tatbikatlar düzenledik. Tatbikatın ilk aşamasında olası bir deprem senaryosunu çalıştık. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz deprem sırasında nasıl hareket etmeleri gerektiğini, çök kapan hareketini nasıl yapmaları gerektiğini tecrübe ettiler. Ardından binayı hızlıca boşaltmaya başladık ve ideal sürenin de altında binayı boşaltıp toplanma alanında toplandık.

Sonrasında okul bahçesinde öğrencilere yangın eğitimi verdik. Yangına nasıl müdahele edilmesi gerektiğini öğrenclerimize hem anlatıp hem de uygulamalı olarak tecrübe ettirdik. Amacımız okulumuzda öğrencilerimize temel afet bilinci oluşturmak ve olası afetlere hazır hale getirmektir.

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 12:06 - Görüntülenme: 226