ADANA / SEYHAN - Orhan Çobanoğlu Anadolu Lisesi

Ara

12. sınıf öğrencimiz İpek Tamur'un "Delikanlı" adlı kitabı basıldı ve seçkin kitapçılarda satışa çıkarıldı. Genç yaşta böyle bir başarıya imza atan İpek'in başarı öyküsü nasıl başladı? 2002 yılında Adana'da dünyaya gelen İpek, Seyhan İlköğretim Okulu, Mithat Topal Ortaokulundan mezun oldu ve halen Orhan Çobanoğlu Anadolu Lisesinde okumaktadır. Sıkı bir kitap okuru olan İpek yazmaya başlamadan önce işe okumakla başladı. Sonraları içindeki yazma arzusu onu kitap yazmaya sevk etti. Yazdıklarını da bir internet sitesi üzerinden insanlarla paylaşmaya başladı. Kısa sürede çok fazla okura ulaşan İpek'in yazdıkları yayınevlerinin dikkatini çekti ve bir yayınevi İpek'in kitabını bastı. Kitabın 1. baskısı şu an seçkin kitapçılarda satışa sunulmuştur. Bu başarıyı ve mutluluğu okulumuzda okurlarıyla paylaşmak için imza günü düzenlemiştir. Kendisine ileriki yaşamında başarılar dileriz.

Kas

Değerli fotoğraf sanatçısı Akın Acar 02/11/2019 Cumartesi günü saat 12.00'de okulumuzda söyleşi yapacaktır.

Antalya'da, 30 yıllık edebiyat öğretmeni Akın Acar, çocukluğundan beri ilgi duyduğu fotoğraf sanatı sayesinde Türk kültürünü ve Anadolu insanını dünyaya tanıtırken doğadaki küçük canlıları da fotoğraflayarak özellikle çocukların ve gençlerin bunları daha yakından tanımasını sağlıyor.

İki çocuk babası yaşındaki Acar, küçük yaşlarda akrabalarına ait stüdyoda fotoğraf makinesiyle tanıştı. O dönem pahalı olduğu için fotoğraf makinelerini sadece uzaktan izlemek ve incelemekle yetinen Acar, 25 yıl önce aldığı fotoğraf makinesiyle gördüğü her şeyi fotoğraflamaya başladı.

Acar, 20 yıllık öğretmenlik hayatı süresince sanatını geliştirerek 40 ülkede girdiği yarışmalarda çok sayıda ödül aldı ve eserlerini sergileme imkanı elde etti.

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonunca "Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı" unvanını da alan Acar, Portekiz, İspanya, İtalya, Fransa, Polonya gibi birçok ülkede sergiler açarak Türk kültürünü ve Anadolu insanını dünyaya tanıttı.

Küçük canlılarla göz göze geldiği anlarda çektiği fotoğraflarla da dünyada ün sahibi olan Acar, Antalya Valiliğinin projesiyle kentteki Türk-İslam eserlerini 40 gün süreyle fotoğraflayıp kentin 812. kurtuluş yıl dönümünde sergi açtı.

Ekm

Öğrencilerimizin YKS puan hesaplaması ile ilgili akıllarındaki sorulara bir nebze de olsa cevap olacak örnek hesaplamalar okul rehber öğretmenimiz Resul YILMAZ tarafından hazırlanan videoda yer almkatadır. Detaylar için her zaman okul rehberlik servisini ziyaret edebilirisiniz.

Eyl

Okulumuzu 2019-2020 eğitim-öğretim yılına yenileyerek hazırlandık. Öğrencilerimizin daha temiz, daha ferah, daha güzel bir ortamda eğitim almaları için okulumuzu yeniledik. Okulumuzun dış cephesi komple bakım yapılıp boyandı. Eskiyen borular ve giderler yenilendi. Okul girişimiz mermer döşeme ile yenilendi. Bütün sınıflardaki sıralarımız zımpara yapılıp verniklenenerek yenilendi. Okul içi ve sınıflarımız komple boyandı. İşlemler sonunda detaylı temizlik yapılarak yeni eğitim-öğretim yılına başladık. Yeni eğitim-öğretim yılının okulumuz ve öğrencilerimize başarılar getirmesini dileriz.

Eyl

2019-2020 Eğitim-öğretim yılında okulumuza kayıt olan 9. sınıf öğrencilerimizle eğlenceli geçen ortyantasyon faaliyetleri, Okul Rehberlik Öğretmenlerimiz Ayşegül KÖTEN ve Resul YILMAZ tarafından gerçekleştirilmiştir.

Nis

OKULUMUZDA 12 NİSAN 2019 CUMA GÜNÜ SAAT 10:00 İLE 16:00 ARASINDA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENECEKTİR. TÜM DUYARLI VATANDAŞLARIMIZI KAMPANYAMIZA DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUZ.

Şbt

Adana Valiliğinin koordinesinde yürütülen " Güney Adana KAlkınma Projesi " kapsamında İl Sağlık Müdürlüğünce yapılmakta olan Sağlık Festivali; insanlarda sağlık bilinci oluşturmak, sağlık hizmetleri ve sağlıkla ilgili farkındalıklarını yükseltmek amacıyla 14-15-16 Mart 2019 tarihleri arasında Çukurova Fuar Alanında düzenlenecektir.

May

Orhan Çobanoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin 4006 Tübitak Bilim Fuarı çerçevesinde gerçekleştirdikleri projeler 09.05.2018 Çarşamaba günü sergilendi. Sergi açışına Şube Müdürümüz Fatma Nevin Teksoy, sendika temsilcileri, çeşitli okul müdürleri katıldı. Katılım sağlayan herkese okulumuz adına teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin özverili çalışmaları neticesinde geleceğe ışık tutabilecek projeler ortaya çıkarıldı. Çalışmalarda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Orhan Çobanoğlu Anadolu Lisesi Çağ Üniversitesi Öğrenci Gezisi

Ara

Murat GÜNAYDIN EBA belgesel Yarışmasında ikincilik ödülünü aldı.

Orhan Çobanoğlu Anadolu Lisesi 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı Etkinliği

Okulumuz Kapadokya gezisi